Tjäna pengar till laget eller klassen

Varför välja att sälja reflexer?

Funderar ni över hur ni på bästa sätt ska tjäna pengar till er förening eller klass? Att sälja reflexer är både lätt och roligt, samtidigt som det bidrar till ökad trafiksäkerhet.

 

Lättsålt, smidigt och lite jobb för mig som kontaktperson eftersom påsarna redan var packade när jag fick dem.
Anette Karlsson
Klassförälder Helenaskolan

På senare år har utbudet av reflexer på marknaden ökat markant. Det kommer nya roliga motiv och modeller, allt för att öka användandet och trafiksäkerheten. Meglow har ett modernt och brett sortiment. Om ni bestämmer er för att reflexer är det ni vill sälja lovar vi att det kommer bli en positiv och rolig upplevelse. Det är väldigt smidigt att komma igång och innebär absolut ingen risk för er.

Funderar ni över vad ni ska välja att sälja för att tjäna pengar till lag- klasskassa? Det finns många olika varor och “tjäna pengar företag” att välja på. Vårt tips till er är att välja en vara som personer i er omgivning kan tänkas köpa och som de behöver. Enligt vår erfarenhet är det också en fördel om det finns varor i lite olika prisklasser att välja på för köparen. Många bekanta vill gärna hjälpa lag och klasser genom att  köpa något men för vissa kan 300 kr för en produkt bli för dyrt och då avstår dem istället.

Hur går en försäljning till?

En beskrivning över hur en försäljning av MeGlow reflexer går till. Notera att filmen är med ljud.

sälja reflexer

Hur går det till?

 •  Ni utser en kontaktperson (över 20 år)
 • Kontaktpersonen beställer ett säljpaket här på hemsidan och anger hur många i laget/klassen som ska sälja
 • Ett säljpaketet skickas till kontaktpersonen med laget/klassens kundnummer. 
 • Säljpaketet innehåller en katalog per säljare. Kontaktpersonen delar ut säljkatalogerna till säljarna
 • Med säljkatalogen får säljaren ett informationsblad där de kan läsa mer om hur de kommer igång med sin försäljning.
 • Sedan kan de börja ta upp beställningar direkt
 • Laget/klassen får tillgång till en helt egen informationssida. På sidan hittar ni information så att ni hela tiden kan följa er försäljning. Vi lägger ut säljtips, kampanjer och erbjudanden till er och era kunder
 • När försäljningsperioden är klar avslutas försäljningen
 • Om ni önskar packar vi varje säljares beställda varor i en egen påse. (Inget krångel för kontaktpersonen att behöva sortera och fördela. Ni kan även välja att packa själva)
 • Paketet med era varor skickas till er kontaktperson som i sin tur delar ut påsarna till er
 • Säljarna delar i sin tur ut beställda varor till slutkund och tar betalt

Är ni redo att tjäna pengar?

Har ni bestämt er? Är ni redo att komma igång och börja sälja? Beställ då ett säljpaket här. I säljpaketet ingår broschyrer och säljtips till samtliga säljare. Varje säljare får en tydlig beskrivning över hur de kommer igång.

Funderingar?

Frågor, svar och begrepp

Vanliga frågor och svar samt förklaring av de olika begrepp vi använder.

Vad menas med kund?

En kund är ett lag, en skolklass eller en förening som ska genomföra en försäljning av MeGlow reflexer och behålla en del av vinsten. För att få sälja MeGlow reflexer måste kunden vara en ideell verksamhet så som en klass eller förening. 

Vad menas med slutkund?

En slutkund är den person som laget/klassen eller föreningen i sin tur säljer reflexerna vidare till.

Vad menas med kontaktperson?

Den person som är ytterst ansvarig för laget/klassens försäljning. Det kan till exempel vara en klassförälder, tränare eller annan förälder som sköter om försäljningen. All kommunikation mellan MeGlow och klassen/laget går via kontaktpersonen. Den som är kontaktperson behöver vara över 20 år. Det går bra att ha två kontaktpersoner per lag/klass om ni önskar. Ange det när ni beställer säljpaketet.

Vem är säljare?

En säljare är det barn eller den ungdom (under 18 år) som säljer MeGlow varor vidare till slutkund. Säljaren är också ansvarig för att leverera varorna till slutkund och ta betalt från slutkund. 

Vad är ett säljpaket?

Varje lag/klass eller förening som anmäler sig för en försäljning får ett säljpaket. Säljpaketet skickas till laget/klassens kontaktperson.  I säljpaketet finns information till kontaktpersonen om hur en försäljning går till, hålltider och annat de kan behöva veta. Säljpaketet innehåller kataloger motsvarande det antal säljare (barn/ungdomar) som ni angett vid beställningen av paketet. Kontaktpersonen ansvarar för att dela ut katalogerna i säljpaketet till alla säljare.

Vem får ett säljkatalog?

Varje säljare (barn/ungdom) får en säljkatalog. I säljkatalogen finns ett informationsblad om hur de ska gå tillväga för att påbörja en försäljning. På informationsbladet hittas även länken till föreningen/lagets  infosida där ni kan läsa vidare om säljtips och annan information som rör försäljningen. Katalogen kan läggas ut i fikarum och användas vid försäljning.  

Vad är en försäljningsperiod?

En försäljningsperiod är den (kalendertid) under vilken ett lag eller en klass väljer att sälja MeGlows varor. Exempelvis: Försäljningen påbörjas 1 september och avslutas 20 september. Då är försäljningsperioden 1-20 september, alltså, 20 dagar.

 
Vad menar ni med försäljningcykel?

En försäljningscykel är hela den kalendertid under vilken en försäljning pågår En försäljningscykel påbörjas när kontaktpersonen beställer ett säljpaket från oss och avslutas när alla laget/klassens säljarna har lämnat ut varor till slutkund, tagit betalt och återrapporterat försäljningen till kontaktpersonen.

Hur mycket kan man tjäna?

MeGlow reflexer ger er en något högre förtjänst än de flesta av våra konkurrenter. Vi har också bra prisvärda produkter som är lättsålda. Men hur mycket ni kommer tjäna beror i slutändan på hur motiverade de som säljer produkterna är. Därför kan det vara bra att sätta upp mål så att alla i laget/klassen strävar mot samma mål. Exempelvis: Om 25 elever alla säljer för 1000 kr var har klassen sålt för 25 000 kr. Då får klassen en förtjänst på 8 750 kr. Om eleverna istället säljer reflexer för 2 000 kr var har laget/klassen sålt för 50 000 kr och får en förtjänst på 17 500 kr.

Försäljningsprocessen

Bilden av försäljningsprocessen illustrerar de aktiviteter som en försäljningscykel består av. 

Olika personer utför olika aktiviteter under försäljningens gång. I bilden är de aktivister som laget/klassens säljare ansvarar för gröna. De blå markerade aktiviteter är de som kontaktpersonen utför och de som är orange utför vi på MeGlow. 

Förslaget är baserat på en 3 veckors lång försäljningsperiod. Enligt vår erfarenhet tar det ca 1 vecka från det man har bestämt sig till att man är igång. 

Detta gäller även vid avslut av försäljning. Det brukar ta några dagar efter det att alla säljare fått en påminnelse innan hela laget/klassen är redo att stänga sitt inflöde av beställningar. 

Sedan behöver vi på MeGlow 3-5 arbetsdagar på oss att packa varorna och transportföretaget behöver också några dagar på sig att leverera. Strax innan jul brukar det ta lite extra lång tid med frakten så det är något man bör ta med i beräkningen.

Det går naturligtvis bra att ha en kortare eller längre försäljningsperiod. Det bestämmer ni som kund själva.